18 de juny 2012

BUFAR I FER ART


Durant el curs, hem pintat amb diferents elements (ceres, plastidecors, aquarel·la, tempera, rotuladors) i estris (pinzell, dits, esponja, fruita, corró…). Ara hem descobert que bufant amb una canya de refresc podem aconseguir que les gotes de pintura en el paper facin taques, dibuixin trajectòries, s’arribin a trobar i facin barreges de les que poden sortir nous colors… Ens hem adonat que bufant les taques de pintura d’aprop s’estenen, s'eixamplen i s’allargen fent camins nous.
No ha estat fàcil i al principi costava perquè apropavem massa la canya a la gota de pintura i aquesta no es movia o quedava seca de seguida o no ens sortia prou bufera... però al descobrir com les gotes es moviem ens hem anat engrescant i ens han sortit uns quadres ben artístics i originals.


Ha estat un exercici de motricitat bucofacial  i de control de la funció respiratòria motivador i engrescador. Realitzar activitats de bufar ajuda a tenir un millor control de la respiració i a enfortir la mandíbula donant flexibilitat als òrgans fonadors.


2 comentaris:

  1. Hola,

    No sé si aquesta serà la última publicació al blog de P3. Sembla mentida, però el curs s'acaba i el proper any ja no seran els petits de l'escola. Encara que el Mario un dia es va preocupar perquè pensava que quan anessin a P4, la Marga i la Mariví, es quedarien soles.

    L'altre dia, em va explicar que havíen bufat pintura i com en tantes altres ocasions, s'ho va passar molt bé.

    Moltes gràcies a totes les mestres de P3.

    Per cert, i els pèssols? hem fet collita?

    Molts petons per a tothom

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Les plantes dels pèsols van créixer molt però de cop i volta quan més grans i altes estaven van començar a pansir-se sense saber per què (suposem que el lloc i el temps no era el més idoni). Tot i que van trasplantar les que semblaven que estaven bé al final no hem aconseguit salvar-les. No hem fet collita però sí que van tenir pèsols i tirabecs un dia a la classe per veure com són.
      Sort que les llavors de floretes ens han donat moltes flors grogues, liles i blanques i les tortugues han vist que val la pena intentar fer de jardiners/es perquè el resultat és molt gratificant...i bonic!
      Bon estiu a tothom :-)
      Marga

      Elimina